top of page

PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS,

SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS, NYUGDÍJ, GYES, GYED,

CSOK (SZOCPOL), VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY,

LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

Pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is.

(többek között: napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró,

társasház és számos más pályázati lehetőség)

Vissza nem térítendő állami támogatásokról , szociális támogatásokról forrásokról

és pénzügyi információkról kaphat tájékoztatást.

 

Megjött a feketeleves a felsőoktatásban

Megjött a feketeleves a felsőoktatásban

Új törvényt vezetnek be a felsőoktatásban, melynek hatására a jelenleginél 60%-al is kevesebb hallgató tanulhat majd a felsőoktatásban.

A felsőoktatásban való részvétel szabályait jelentősen megszigorítják. Egészen biztos, hogy 2020-tól bevezetik a kötelező nyelvvizsgát, azoknak, akik a felsőoktatásban kívánnak tovább tanulni?

Miért van erre szükség?

Mert a számok riasztóak, rengeteg hallgató nem kapja kézhez a diplomáját mert nincsen nyelvvizsgája. Sok esetben ennek egyszerűen a lustaság az oka, máskor a képességek hiánya, vagy a pénzhiány. Ezt elkerülendő, az új törvények szerint már csak azok nyerhetnek felvételt a felsőoktatásban, akik rendelkeznek nyelvvizsgával. Az új szabályok alapján a tavalyi évben 34 000 diákkal kevesebbet vehettek volna fel a felsőoktatásba.

Akik jelenleg 7. osztályosok már érintettek lesznek a kérdésben, nekik célszerű mielőbb nekiindulni és nyelvvizsgát szerezni.2020-tól már csak azok a diákok kerülhetnek be alap- vagy osztatlan képzésre, akiknek van legalább egy B2-es szintű, vagyis középfokú nyelvvizsgájuk vagy azzal egyenértékű okiratuk, és legalább egy emelt szintű érettségit tesznek.

Az új eljárási rendet már ki is hirdették a Magyar Közlönyben, így teljesen hivatalos az információ! Az új szabály 2020. január elsejétől van érvényben, így nem mentesülnek alól azok sem, akik keresztféléves képzésen kezdik meg tanulmányaikat.

bottom of page